wellnesstara.com

Suolan käyttöohje

Emäksisen suolan käyttöohje

HUOM!
Jos olet käyttänyt elämäsi aikana kortisonia, niin aloita jalkakylvyillä. 2-3-vkoa jalkakylpyjä, n. 2-3 krt. viikossa. Vasta sen jälkeen voit käyttää suolaa suoraan iholle, hauteina tai ottaa kokokylpyjä. Pesuissa voit käyttää heti alusta alkaen.

Muutama perusajatus:

  • Kuivalle iholle kuivana, suola ei tee mitään. Käytä aina kostealle/märälle iholle, hauteena tai veden kautta.
  • Mitä vähemmän käytät vettä, sitä vähemmän suolaa.
  • Mitä kuonaisempi keho, sitä varovaisemmin aloita.
  • Milelikuvitus on rajana mihin kaikkeen voit suolaa käyttää. Alla joitakin ohjeita.

Emäksinen kasvojen pesu

Kastele kasvot ja kaula lämpimällä vedellä. Ota suolaa käsiin, levitä suola ensin käsiin ja siitä kasvoille ja kaulalle. Hiero kasvot ja kaula kevyillä pyörivillä liikkeillä ja huuhtele. Saat samalla tehtyä kevyen pintakuorinnan. Älä tee näin, jos sinulla on herkkä, couperosa- iho, olet atoopikko tai sinulla on psori. Silloin ota suolaa vähemmän käsiisi, anna suolan liueta käsiisi ja pese pelkällä suolanesteellä. Voit myös tehdä astiaan suolaveden ja pestä sillä.

Emäksinen jalkakylpy

Laita vatiin tai ämpäriin 1 rkl kylpysuolaa, lisää kuumaa vettä niin että suola liukenee, ja sen jälkeen voit tehdä vedestä minkä asteisen tahansa. Jalkakylvyn tulisi kestää 1 tunnin (30 min. riittää myös) ja sen voi ottaa vaikka joka päivä. Aloita kuitenkin varovasti, max. 3krt./vko. Jalkapohjat poistavat kuona-aineita erittäin tehokkaasti. Muista juoda vettä runsaammin joko jalkakylvyn aikana tai heti sen jälkeen, niin kuona-aineet pääsevät postumaan kehosta, niin ei myöskään tule päänsärkyä puhdistusreaktiona. Säännölliset jalkakylvyt vähentävät huomattavasti myös jalkojen kovettumia.

Palovammat

Tee suolavesi ja laita palanut kohta veteen, jos mahdollista, ja pidä sitä suolavedessä vähintään 20 min. Jos palanutta kohtaa ei voi laittaa veteen, niin tee suolahaude ja laita se palaneelle alueelle ja pidä siinä väh. 20 min. Poistaa myös pari pvää vanhoja palovammojen jälkiä. Toista silloin hoito n. 3 pvnä peräkkäin.

Silmähaude

Laita hyppysellinen suolaa mukin pohjalle, hieman kuumaa vettä päälle, että suola liukenee, sitten haaleaa vettä lisäksi. Kastele pumpulia tai vanulappu suolavedessä ja laita silmän päälle, pidä siinä minimi 20 min. Ei tarvitse huuhdella. Silmätulehduksessa toista hoito n. 2krt/pv n. 3 pvn ajan.

Emäksinen kokovartalokylpy

Laita kylpyammeeseen 3-4 rkl kylpysuolaa (riippuen veden kovuudesta), lisää kuumaa vettä niin että suola liukenee, ja sen jälkeen voit tehdä vedestä minkä asteisen tahansa. Kylvyn tulisi kestää n. 60 min, ja sen aikana on hyvä harjata ihoa säännöllisin väliajoin. Pintaverenkierto vilkastuu ja kuona-aineet poistuvat tehokkaammin. Kylvyn jälkeen ei oteta suihkua, iho kuivataan kevyesti pyyhkeellä tai annetaan kuivua itsestään.

Emäksinen istumakylpy

1-2 rkl emäksistä kylpysuolaa lisätään istuma-ammeelliseen lämmintä vettä. Kylvyn tulisi kestää vähintään 40 min.

Emäksiset suolasukat

1 litraan lämmintä vettä lisätään 1 rkl emäksistä kylpysuolaa. Puuvillasukat kastellaan siinä läpimäriksi, kierretään kuiviksi ja laitetaan jalkoihin. Märkien sukkien päälle vedetään vielä kuivat villasukat, ja sukkia pidetään jaloissa yön yli. Käsittely on hyvä tehdä kuurina 1- 2 kk ajan.

Emäksinen käsikylpy

1-2 tl kylpysuolaa liotetaan lämpimään veteen, pienessä astiassa. Käsiä kylvetetään n ½ – 1 h, aina välillä sormia liikuttaen.

Emäksiset hauteet

Laita astiaan 1 rkl emäksistä kylpysuolaa, lisää kuumaa vettä niin että suola liukenee, sen jälkeen voit tehdä vedestä minkä asteisen tahansa. Puuvilla- tai pellavahaude kastellaan liuoksessa ja kierretään kuivaksi. Haude laitetaan halutun alueen tai kehonosan päälle tai ympärille. Lämmin pyyhe kiedotaan vielä hauteen ympärille. Sisäelimiä hoidettaessa, on suositeltavaa laittaa aina kuumavesipullo hauteen päälle.

Psoriaatikot ja atoopikot

Suihkun tai saunomisen päätteeksi, tee vatiin suolavesi ja kaada se päällesi, ei hiuksiin, sen jälkeen kuivaa itsesi. Suolavesi jättää ihollesi emäksisen pinnan ja siten tasapainottaa ihosi kosteutta.

Emäksinen pesu

1 rkl emäksistä kylpysuolaa liotetaan lämpimään veteen, lavuaarissa tai astiassa. Pesukinnas (harja tai pesusieni) kastellaan tässä emäsvedessä, ja sillä pestään hieroen koko keho. Emäsveden annetaan kuivua iholle. Tämä käsittely soveltuu parhaiten kesällä tehtäväksi.

Emäksinen sauna

Vartalo kastellaan, ja kostealle iholle hierotaan emäksistä kylpysuola. Saunotaan n. 20 min. matalassa lämmössä 60-70 C. Saunassa kannattaa muutaman kerran hieroa kevyesti ihoa, siten tehostaen kuonan poistumista, jonka jälkeen otetaan suihku ja kuivataan iho kevyesti pyyhkeellä. Suolan imee tehokkaasti mm. maitohappoja kehosta. Jos kehossa on paljon kuona-aineita ja happoja, käsittelyn voi toistaa pienen lepotauon jälkeen. Lauteille kannattaa laittaa pyyhe alle, sillä suola voi ajan mittaan vaihtaa lauteiden väriä. Ihosta tulee ihanan pehmeä.